Translations, Immigration & Public Notary Services

   

Modificari cu Privire la Autorizatia de Munca (EAD)


Washington DC
USCIS va elibera EAD (Autorizatia de Munca) valabila pentru 2 ani


   Noul EAD este limitat la anumite persoane care au aplicat pentru statut LPR (Legal Permanent Resident)
    USCIS a anuntat ca incepand cu data de 30 Iunie 2008, va elibera EAD valid pentru o perioada de 2 ani.
   Noul EAD se va elibera acelor persoane care si-au inregistrat dosarul pentru a deveni rezidenti permanenti folosind formularul I-485 - aplicatia pentru a Inregistra Rezidenta Permananta sau Ajustare de Statut, si au cerut eliberarea autorizatiei de munca in baza sectiunii 274.a.12(c)(9) a Titlului 8, din Codul Reglemetarilor Federale (8 C.F.R), dar nu pot sa devina rezidenti permanenti pentru ca in acest moment nu mai sunt vize de imigrant disponibile.

   USCIS va decide daca va reinnoi un EAD pentru o perioada de 1 an sau pentru 2 ani, pe baza celui mai recent Buletin de Vize a Departamentului de Stat (Department of State Visa Bulletin) care este disponibil la pagina de web:
               http://travel.state.gov/visa/frvi/bulletin_1360.html
unde se poate vedea daca exista vize de imigrant disponibile pentru categorķa celui care aplica pentru EAD.
   Pentru aplicantii care au deja un numar de viza disponibil si care inregistreaza aplicatia pentru autorizatia de munca in baza 8 C.F.R Sectiunea 274.a.12(c)(9), USCIS va continua sa elibereze EAD-uri care sunt valide pentru o periaoda de un an.
   USCIS poate sa reinnoiasca EAD-ul pentru o perioada de 2 ani, daca data disponibilitatii vizei pentru acel imigrant este in retrogresie (adica atunci cand cererea pentru eliberarea de numere de vize este mai mare decat oferta prevazuta) dupa ce formularul I-485 a fost inregistrat.
    Daca o persoana solicita inlocuirea unui EAD care nu este expirat inca, USCIS va elibera in locul lui un EAD care va fi valid pana la aceeasi data la care a fost valid si precedentul EAD.
   Totusi, daca precedentul EAD a expirat deja, USCIS va procesa cererea de reinnoire a EAD-ului si va determina perioada de validitate adecvata, pe baza datei de prioritate (priority date) a aplicantului si a Buletinului de Vize a Departamentului de Stat.
    Pentru mai multe informatii despre Autorizatia de Munca, puteti contacta Centrul National de Relatii cu Publicul a USCIS la (800) 375-5283 sau puteti vizita pagina de web la : http://www.uscis.gov

Traducere facuta dupa website-ul oficial USCIS