Translations, Immigration & Public Notary ServicesNoul Test de Naturalizare


Washington, DC-USA.

   In ideea crearii unui process de naturalizare standardizat, correct si mai plin de substantza USCIS a incheiat de curand programul de reproiectare a testului, program ce a durat citziva ani.
   Noul test, cu accentul pus mai ales pe conceptele fundamentale ale democratziei americane, drepturile si datoriile ce revin cetatzenilor, va incuraja aplicantzii sa invetze si sa identifice valorile de baza pe care noi toti le impartasim ca Americani.

      Prezentare
   In ultimul deceniu cateva studii aprofundate ale testului de naturalizare au relevat probleme privind contzinutul testului, a modului cum a fost administrat si notat.
   Pentru a remedia aceste probleme guvernul federal a lansat un test refacut in 2000.
   In Aprilie 2005, USCIS a preluat responsabilitatea reproiectarii testului.
   Un grup de expertzi in educatzia adultzilor afiliatzi cu organizatzia Profesorilor de Engleza pentru vorbitori de alte limbi (Teachers of English to Speakers of Other Languages TESOL), profesori in istoria SUA , expertzi in dezvoltarea testului si alte partzi externe si-au adus contributzia in reproiectarea testului.

      Procesul de Reproiectare
   Principalul scop al reproiectarii testului este de a asigura tuturor aplicantzilor din SUA o testare uniforma, consistenta si ca testul sa reliefeze cu acuratetze daca aplicantzii au o intzelegere complexa a administratziei si istoriei SUA.
   Urmarind o curricula a istoriei si drepturilor civile , noul test va servi ca un important instrument in incurajarea invatzarii drepturilor civice si patriotice in rindul viitorilor cetatzeni americani.
   Pentru a atinge aceste tzeluri USCIS initzial a introdus un test program-pilot cu o sectziune de Engleza pentru citit si scris, ca si noi intrebari de istorie si administratzie guvernamentala in zece locatzii de-a lungul Statelor Unite.
    Raspunsul primit din aceste locatzii a folosit apoi la finalizarea procedurilor de reproiectare a propozitziilor de engleza citit si scris, si o lista de 100 noi intrebari de istorie si administratzie.
   Pentru a se asigura ca testul pilot este reprezentativ pentru diferite categorii de persoane cu diferite nivele de educatzie, testul a fost rulat deasemenea in diferite locatzii pentru educatzia adultzilor la nivel national.
   Testul reproiectat rezultat din acest process a fost introdus public la 27 Septembrie 2007.
   Aplicantzii pentru cetatzenie vor da noul test incepand cu 1 Octombrie 2008.

      Ce test voi da?
   Dupa introducerea noului test la 27 Septembrie 2007 va mai trece un an inainte ca aplicantzii pentru cetatzenie sa poata sustzine acest test.
   Aceasta perioada va permite atat indrumatorilor cit si immigrantzilor sa lucreze sufficient timp pentru sustzinerea noului test. Urmatoarele criterii vor ajuta la determinarea carui tip de test (current sau cel reproiectat) va trebui un applicant sa sustzina la cetatzenie:
       Daca aplicantul:
   · Depune cererea inainte de 1 Octombrie 2008 si este programat la interviu inainte de 1 Octombrie 2008 , atunci va sustzine testul curent.
   · Depune cererea inainte de 1 Octombrie 2008 si este programat la interviu dupa 1 Octombrie 2008 atunci poate alege daca sustzine testul current sau pe cel nou.
   · Depune cererea dupa 1 Octombrie 2008, va sustzine noul test.
   · Daca este programat la interviu dupa 1 Octombrie 2009, indifferent de data la care a aplicat, va trebui sa sustzina noul test.

   Nota: Traducere de pe websiteul oficial USCIS