Translations, Immigration & Public Notary ServicesUSCIS
LE DA POSIBILITATEA STUDENTILOR F-1
SA CEARA SCHIMBAREA DE STATUT


Washington DC Aprilie 2008
Oficiul de presa al "US Department of Homeland Security"


         USCIS a anuntat azi 18 Aprilie 2008 ca le va permite studentilor F-1 care sunt beneficiari de petitii H1B pentru anul fiscal 2009, sa ceara schimbarea de statut in locul notificarii consulare.
      Aceasta masura pe termen scurt urmeaza unei reglementarii finale data de interimatul de la 8 Aprilie 2008, prin care se spune ca printre alte actiuni, in mod automat extinde status-ul studentilor F-1 care se califica, beneficiari de petitii aprobate H1B, pentru a acoperi golul de timp dintre data expirarii status-ului F1 si data inceperii angajarii H1B (de la 1 Octombrie).
      Pentru a obtine extensia in mod automat, studentul trebuie sa fie beneficiarul unei petitii H1B, depusa pentru anul fiscal urmator, (cu data inceperii angajarii de la 1 Octombrie), si au cerut schimbarea de statut.

      Nota: Pentru studentii F1 care sunt beneficiari de petitii, dar ulterior USCIS le respinge, le neaga sau le revoca, sau pentru cei care isi incalca statutul, extensia inceteaza automat in acel moment.
      Din moment ce reglementarea a fost publicata dupa ce perioada de aplicare a fost incheiata pentru noul an fiscal 2009, multi petitionari detinatori de F1 nu au inclus in dosar o cerere de schimbare de statut impreuna cu petitia H1B.
In locul acesteia, petitionarii au cerut notificare consulara bazata pe prezumtia ca acesti studenti ar fi trbuit sa paraseasca Statele Unite si sa obtina viza H1B la oficiul consular din strainatate.
      USCIS a stabilit ca va permite petitionarilor studenti, (detinatori de viza F1) - ale caror petitii H1B au fost selectate aleator, sa primeasca viza H1B pentru anul fiscal 2009 care urmeaza inchiderii perioadei de depunere - sa ceara acum schimbarea de statut in numele beneficiarilor care se califica, daca cererea este primita in 30 de zile de la data eliberarii numarului de inregistrare.
      Pentru a cere schimbarea de statut in locul notificarii consulare, petitionarii (sau reprezentantii autorizati) trebuie sa trimita un email in care sa ceara aceasta centrului de servicii USCIS la care petitia lor este in procesare in 30 de zile de la data emiterii numarului de inregistrare.
      Si pentru ca totul sa mearga usor, au fost emise adrese de e-mail speciale, pentru fiecare centru de servicii in parte. Aceste adrese de e-mail sunt listate mai jos, si sunt afisate pe website-ul USCIS.
       Petitionarii trebuie sa trimita prin e-mail cererea lor de schimbare de statut in locul notificarii consulare pentru ca agentia sa aiba acesata cerere inainte finalizarea petitiei H1B.
       Aceatsa cerere trebuie sa cuprinda numarul de inregistrare, numele petitionarului si al beneficiarului, data de nastere, numarul I-94 ( Evidenta Sosirii/Plecarii) si, numarul SEVIS.
       Va rugam sa nu contactati centru de servicii privind cererea de schimbare de statut pana cand nu primiti numarul de inregistrare.
      Adresele de e-mail pentru cererea de schimbare de statut sunt:

Vermont Service Center
Premium Processing cases: VSCPPCAPGAP.Vscppcapgap@dhs.gov
Non-Premium cases: VSCNONPPCAPGAP.Vscnonppcapgap@dhs.gov

California Service Center
Premium Processing cases: CSC.ppcapgap@dhs.gov
Non-Premium cases: CSC.nonppcapgap@dhs.gov

      Nota: Daca un stundent F-1, care este beneficiarul unei petitii H1B selectate pentru anul 2009, are deja in procesare o cerere de schimbare de statut, alta decat aceea de H1B, dar care acum vrea sa se inregistreze sub procesul mentionat mai sus, ar trebui sa retraga cererea de schimbare de statut anterioara in conformitate cu reglementarile stabilite.

----------------- // -------------------