Translations, Immigration & Public Notary Services



USCIS Ofera Premium Processing Service
pentru Anumite Petitii I-140
Incepand cu 16 Iunie 2008


Washington DC

          USCIS pune la dispozitie Serviciul de Procesare in Regim de Urgenta (Premium) privind acele petitii I-140 inregistrate pentru muncitorii straini aflati in statut H1B de non-imigrant, care se apropie de sfarsitul celui de-al 6-lea an in statut H1B.
   Incepand cu 16 Iunie 2008, USCIS va accepta Formularul I-907 - Request for Premium Processing Service - pentru Formularul I-140 inregistrat pentru beneficiarii straini, care la data inregistrarii Formularului I-907 indeplinesc urmatoarele conditii:
   · Sunt in statut curent de nonimmigrant H1B,
   · In termen de 60 de zile se vor afla la sfarsitul celui de-al 6-lea an in statut H1B,
   · Sunt eligibili numai pentru o viitoare extensie de H1B doar sub regimul AC21, paragraful 104     (c) odata cu aprobarea petitiei I-140, si
   · Sunt ineligibili sa-si extinda statutul H1B sub regimul AC21 paragraful 106 (a)

   Sub acest program de procesare in regim de urgenta, USCIS poate insera anumite de conditii de valabilitate pentru acest serviciu. Vezi 8 CFR103.2 (f)(2).
   Petitionarul trebuie sa stabileasca/dovedeasca faptul ca Formularul I-140 pentru care a fost inregistrat Formularul I-907 intruneste respectivele conditii.
   Acele inregistrari care nu intrunesc clar aceste conditii s-ar putea sa nu beneficieze de serviciul de procesare premium si vor fi respinse dupa cum se descrie mai jos:
   Pentru ca USCIS sa poata determina mai usor daca o petitie intruneste sau nu conditiile de procesare in regim de urgenta, petitionarii pot atasa la dosar urmatoarele dovezi:

      1. Copie dupa formularul I-94 Arrival/Departure Record, al beneficiarului reflectand statutul          curent de H1B,
      2. Copii dupa toate formularele I-94 si Aprobarile I-797 pentru H1B sau L care au fost         eliberate in numele beneficiarului,
      3. Copie dupa Numarul de Inregistrare privind Formularul I-140 daca acesta a fost inregistrat          anterior.
      4. Copie dupa scrisoarea de aprobare a certificarii de munca (Labor Certification Approval          Letter), eliberata de Departamentul de Munca, daca inregistrarea s-a facut sub clasificarile          EB-2 sau EB-3.

   Serviciul de procesare Premium va fi respins si dosarul returnat odata cu taxa de inregistrare, iar Formularul I-140 va fi procesat sub procedurile standard daca Formularul I-907:
         · A fost inregistrat fara a verifica conditiile de eligibilitate notate mai sus,
         · A fost inregistrat incorect, si concurent cu o petitie I-140, la un birou USCIS care nu are              jurisdictie asupra petitiei I-140, sau
         · A fost inregistrat pentru un formular I-140 in favoarea unui beneficiar care este eligibil sa             isi extinda statutul H1B sub regimul AC21 106(a) la data la care formularul I-907 este                    primit de USCIS.
   USCIS va accepta formularul I-907, fie impreuna cu formularul I-140, fie dupa inregistrarea acestuia, doar prin posta sau serviciul de livrare.
   Inregistrarea electronica nu este disponibila pentru I-907.
   USCIS se asteapta ca introducand in acest moment si alte clasificari pentru serviciul de procesare premium, se va depasi capacitatea USCIS de a furniza serviciul respectiv in timp util.
   USCIS va continua sa evalueze daca este capabil sa proceseze si alte clasificari pe langa aceste categorii limitate de petitii, si va notifica beneficiarii despre orice eventuala disponibilitate pentru Procesare Premium a Formularului I-140.
   Serviciul de procesare Premium garanteaza petitionerului, ca in 15 zile calendaristice de la primirea petitiei, USCIS va elibera fie aprobarea sau respingerea petitiei, fie un aviz cu intentie de a respinge, fie o cerere de dovezi suplimentare, sau un aviz de investigare pentru frauda sau reprezentare gresita.
    Informatii despre Serviciul de Procesare Premium puteti gasi pe site-ul www.uscis.gov sau sunand la USCIS National Customer Service Center la 1-800-375-5283.




    Translation from USCIS website