Translations, Immigration & Public Notary ServicesPropunere Legata de Viza TN


Washington DC


          USCIS a anuntat astazi, 6 May 2008, ca publica un Aviz de reguli propuse pentru a mari perioada maxima de timp, pe care un detinator de viza TN din Canada sau Mexic, o poate peterce in SUA, inainte de a aplica din nou pentru readmiterea sau extensia vizei.
   Aceasta propunere (NPRM-este prescurtarea folosita, Notice of Proposed Rulemaking) extinde porioada maxima de admitere pentru lucratorii TN, de la unu la trei ani, de acelasi termen beneficiind dealtfel si detinatorii de vize H-1B, lucratori de specialitate.
   Aceasta reglementare va acorda pe viitor nonimigrantilor care sunt eligibili pentru viza TN, o extensie a sederii de pana la trei ani, in opozitie cu durata maxima curenta de un an.
    Nonimigrantii detinatori de viza TN, in reglementarea actuala, nu sunt subiecti ai unei perioade maxime de sedere, si acestia pot aplica pentru multiple readmiteri sau extensii ale vizei, din pricina ca activitate lor profesionala continua, iar ei raman eligibili.
   Actualele reglementari actuale cer ca detinatorii de viza TN, sa ceara readmiterea sau extensia vizei in fiecare an.
   Cetatenii canadieni sau mexicani care cauta sa intre temporar in SUA ca lucratori profesionali pot sa faca acest lucru in baza Acordului Nord American de schimb liber (NAFTA).
   Statutul TN este disponibil doar cetatenilor mexicani si canadieni care au cel putin o Diploma de Facultate (4 ani de studiu), sau scrisori de acreditare profesionala adecvate, care lucreaza in profesiunile listate in Appendix-ul 1603.D.1 la Anexa 1603 a NAFTA, si sub regelementarile DHS la 8CFR 214.6 (c).
   Profesiile eligibile pentru viza TN, includ dar nu sunt limitate la, contabili, ingineri, avocati, farmacisti, oameni de stiinta si profesori.
   Aceasta propunere - NPRM, odata implementata ca si regula finala, va usura povara administrativa si costurile pentru nonimigrantii TN, si de ea vor beneficia angajatii americani, prin marirea perioadei de timp pe care beneficiarii acestei vize o pot petrece in SUA.
   "Aceste schimbari pe care le propunem, se aplica si sotilor, si copiilor minori necasatoriti ai beneficiarilor de viza TN, in clasificarea lor corespunzatoare de dependenti NAFTA".
   Aceasta propunere de imbunatatire a reglementarilor cu privire la nonimigrantii din categoria TN, a fost initial anuntata de Michael Chertoff secretarul de la Homeland Security, si secretarul de la Departamentul Comertului, Carlos Gutierrez, la data de 10August 2007.
   Aceasta face parte din cele 26 de in initiative ale Administratiei de a adresa actualele provocari in ceea ce priveste imigrarea, inclusiv aceea de a face programe ca si viza TN mai eficace, utilizand modalitati si autoritati reglementate de legea actuala.
   Aceasta propunere - NPRM se gaseste pe web site-ul USCIS, la www.uscis.gov si va fi publicata curand in Registrul Federal.
   Odata publicata, persoanele care vor sa comenteze in legatura cu acest NPRM, pot sa acceseze portalul federal electronic pe site-ul, www.regulations.gov si sa urmeze instructiunile pentru a posta noi comentarii.
    USCIS va accepta comentarii publice timp de 30 de zile de la data publicarii in Registrul Federal.    Translation from USCIS website