Translations, Immigration & Public Notary ServicesPropunere pentru Dublarea Numarului Anual de Vize H1-B


Washington, DC.

   WASHINGTON – Comitetul Republican incurajeaza puternic Camera Reprezentantilor sa aprobe propunerea de a dubla (aproximativ) cota anuala de vize H1B, mult dorita de mucitorii specializati profesional si de studenti.
   Comitetul de Studii Republican al Camerei Reprezentantilor, intr-o scrisoare adresata lui Nancy Pelosi si liderului Steny Hoyer, a indemnat ca acestia sa reia legislatia respectiva, sa o supuna votului si sa o adopte in urmatoarele luni.
   Statisticile spun ca este necesara o marire a numarului de vize H1B de la 65.000 cate sunt in prezent, la 115.000 si cu o crestere de 20% in fiecare an.
   Scrisoarea adresata lui Pelosi si Hoyer subliniaza ca cererea de vize H1B depaseste de departe estimarile "artificiale".
   Se are in vedere si situatia in care strainii care au studiat in USA nu pot lucra in aceasta tara dupa terminarea studiilor facute aici.
   "Ca si tara, le inmânam efectiv acestor educati si extrem de doritori indivizi o diploma si un billet de avion. Mesajul pe care il trimitem este: Poti studia aici, dar trebuie sa lucrezi in alta tara" a spus liderilor Democrati Comitetul Republicanilor Conservatori.
   "In fiecare an firmele americane ne spun cat e de dificil sa ii tii pe oamenii calificati, din cauza numarului mic de vize H1B (artificial estimat)… care nu reflecta realitatile pietii" , spun legiuitorii Republicani.

   Nota: Traducere de pe web siteul oficial USCIS